Lecții de la Munte…

Te asemeni mult cu viața de toate zilele. Ești un bun profesor, pentru cei care au ochi de văzut și urechi de auzit… De la tine, personal, am învățat și învăț multe lecții:

Despre luptă. Nimic important în viață nu e ușor. Dacă e ușor, nu mai e important, nici atractiv, nici frumos. Doar sinusoidele dealurilor și văilor duc spre vârf. Trebuie mai întâi să treci prin vale ca, mai apoi, să ajungi sus…

Despre frumusețe. Cea adevărată, pură și naturală. Nephotoshopată! Cea care este o delectare pentru irisul uman, cea care nu poate fi imortalizată nici de cel mai performant aparat. Frumusețe care pătrunde prin ochi până în suflet. Apusul și răsăritul sunt indescriptibile la înălțime!

Despre statornicie. Tu rămâi mereu în același loc, an după an, în straie multicolore vara și în pături imaculate iarna. Bătut de vânt, atacat de crivăț, toropit de ultraviolete, murdărit de pet-urile turiștilor… Tu rămâi neclintit!

Despre prietenie. Pe munte nu se merge singur! Minim 2. În astfel de aventuri se leagă cele mai profunde prietenii și se creează cele mai speciale amintiri. În cort, la foc, sau pe marginea unui iezer.

Despre liniște și pace. De acolo, de sus, izolat de cotidianul citadin și de agitația din trafic, pot respira un aer curat și liniștit. Scrutarea zării cu privirea îmi aduce pace. Acolo timpul parcă se oprește în loc!

Tu mă înveți ce înseamnă să fiu pe Stâncă!

Al tău prieten,
Andrei C.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.